Support Albecom åtelkamera MG883

.

2021-05-21.

Telia har ändrat i sina servrar och om du använder Telia GSM kort och GPRS SURF för att skicka bilder till en mailadress så måste man lägga in en egen sändarmail & lösen.

OBS! Din sändarmail "SendEmailAddr" måste sluta på @telia.com och tyvärr så kan man inte skapa en ny webmail hos Telia om man inte har ett abbonemang hos Telia.

Om du inte har en Telia mailadress så kan man skicka till mobilnummer via MMS istället, eller så kan vi erbjuda ett GSM kort från NG-SIM, klicka här för mer info om NG SIM

.

För att lägga in din egen Telia sändarmail & lösen på GPRS-SURF gör enligt nedan för att hämta en fil.

OBS! Detta gäller bara om du använder SMTP-SURF kort, gäller ej MMS

Gör så här

1. Börja med att ta bort allt som finns på SD kortet, Du kan spara den gula mappen som heter GSM om du tar bort det som finns i mappen.

2. Om du tar bort allt på GSM kortet, Skapa en gul mapp som heter GSM med stora bokstäver på SD kortet

3. Klicka HÄR för att öppna och ladda ner filen ”MG883G-14M.TXT”

(klicka högst upp i högra hörnet på den externa sidan för att ladda ner och spara filen)

4. Lägg filen i den gula mappen GSM som du har skapat på SD kortet

5. OBS! Denna fil får inte namn-ändras för att kameran skall kunna läsa den, den skall heta  MG883G-14M     Den får inte heta MG883G-14M.TXT eller MG883G-14M(1)  Högerklicka på filen och byt namn, ta bort allt som finns bakom -14M

6. Om du läser in filen 2 gånger till datorn så ändrar den namn.

7. Öppna upp filen och lägg in din mailadress på SendEmailAddr= t.e.x. albecomkamera@telia.com

8. Lägg in även ditt lösenord till din mailadress på SendEmailPassword= t.e.x. 112233

9. Glöm ej att välja arkiv högst upp i vänstra hörnet och sedan Spara

10. Sätt sedan i SD kortet i kameran. Starta i testläge. Kameran ändrar datum och tid till 8-8-2018 om den har läst in filen.

11. Gå in i menyn och lägg in mobilnummer och mail som kameran skall skicka till

12. OBS! Ställ in kameran på skicka bild GPRS till mail om du har ett surf GSM kort hos Telia

13. Kontrollera även att kameran är inställd på skicka bild GENAST

14. Ändra inget mer i menyn utan testa kameran i aktivt läge, gärna inomhus i ett rum utan fönster där det inte finns rörelse, ljusförhållande eller värme skillnader.

15. När kameran tar och skickar kort som den skall kan du ändra datum och tid samt andra inställningar om så önskas.

I denna fil "MG883G-14M.TXT" kan man även lägga in mobilnummer, mailadresser samt ändra till en annan operatör som t.e.x Telenor eller Tele2

.

[BMCFileMark]              Inställningar om du har ett Telia MMS-SMS GSM kort som skickar till mobilnummer
Model=MG883G-14M
[Via WAP Settings]
URL=http://mmss/
APN=mms.telia.se
IP=193.209.134.132
Port=8080                  Om det inte fungerar med 8080 lägg in 80 istället
Account=mms
Password=telia

[Via Internet Settings]     Inställningar om du har ett Telia GPRS-SURF GSM kort som skickar till mailadress
GPRSAPN=online.telia.se
GPRSAccount=
GPRSPassword=
SendEmailServer=mailout.telia.com
SendEmailPort=587             Eller port 465 och lägga till SSL så blir det en krypterad anslutning
SendEmailAddr=  (Din sändar mailadress t.e.x. albecomkamera@telia.com) Detta kan inte ändras med fjärren på MG883, endast med filen
SendEmailPassword=(lösen på din sändar mailadress enligt ovan t.e.x. 112233) Detta kan inte ändras med fjärren på MG883, endast med filen
SMTP SSL=
[Receive number and receive email]
AdministratorNum=07012345678    (Ditt mobilnummer som kameran skall skicka till) OBS! Viktigt att lägga in mobilnumret här som skall styra via Appen
PhoneNum2=
PhoneNum3=
PhoneNum4=
ReceiveEmail1=albecom@telia.com   (Din mailadress som kameran skall skicka till)
ReceiveEmail2=
ReceiveEmail3=
ReceiveEmail4=

.

Instruktioner för installation av APP styrning

För att APP styrning skall fungera skall man använda SMS/MMS-GSM kort från Telia, Telenor eller Tele 2.

Appen gör koder som skall skickas via SMS till kameran.

Det går även att använda Appen om man använder Telias tvillingkort på SURF-GPRS, detta eftersom det finns SMS på dessa surf kort

Den här programvaran "BGTools" finns både till Android och IOS, sök på BGTools i APP-store om du behöver till IOS.

OBS! Mycket viktigt att kameran skall vara i aktivt läge & "SMS kontrollera" på "PÅ" innan man börjar och installera APPEN I telefonen.

Detta på grund av att vid installation av APPEN så skickar appen SMS till kameran.

1 、Installera BG Tools.apk på din smartphone.

2、Öppna appen BG Tools, klicka på ”+” för att lägga till en enhet.

3、Välj din kameramodell, MG883G-14mHD.

4、Namnge din kamera och fyll i telefonnumret som går till SIM-kortet som sitter i kameran, tryck sedan på Next

5、Ange super SIM och Password. Super SIM=  telefonnumret till den mobiltelefon du ska styra kameran med, alltså den telefonen du har installerat appen i. Detta mobilnummer måste ligga som nummer ett i kameran. Password= Använd 0518 som lösenord

6、Tryck på “Next” Kameran skapar ett SMS som du skall skicka till kameran

7、Välj namn och operatör för SIM-kortet som sitter i kameran. Operator = Sweden-Telia eftersom kameran är förinställd för Telia. Tryck på ”Next” Kameran skapar ett SMS som du skall skicka till kameran

8、Välj Email Service: Välj ”Other Email Server”.

9 、Email Service GPRS

Send Mail = Lägg in din sändarmail, helst en Telia mailadress som t,e,x, albecomkamera@telia.com

Password = Lägg in ditt lösen till din Telia mailadress t.e.x. 112233

Port = 587

Email Server = mailout.telia.com

APN = online.telia.se

GPRS User & GPRS Password lämnas blankt

Send Mail & Password rekomenderas att du har ett eget, gå till Telia och skapa en egen mailadress.

Tryck på ”Save” för att spara

Kameran skapar ett SMS som du skall skicka till kameran

Installationen av kameran är klar

10、Lägga till flera kameror. Gå tillbaka till punkt 3

Ta bort en kamera = Dra respektive kamera åt vänster, tryck ”Delete”

11、För att begära en bild går du till “Device list” och trycker på “Get Picture”.

Det finns två sätt: Phone = Skickar bild till mobilnummer. Email = Skickar bild till mailadress

12、Välj “Control” för att komma till ”Work Parameter” och ändra inställningar i kameran

Work Parameter= kameraläge, bildstorlek, videostorlek, bildupplösning, videolängd, tidsintervall, PIR trigger, PIR-intervall, skicka till, sändningsval, SMS-kontroll, kameraposition, arbetstid.

Stäng inte av SMS Control i APP en, den går inte att sätta på via APP

MMS= Ändra SMS-MMS inställningar,

GPRS= Ändra Sändarmail & lösenord, Port, Email server, APN

Phone= Lägg till fler mottagare mobil nummer

Email = Lägg till fler mottagare mail adresser

13、Välj “Advance” för att ställa in super user, ändra lösenord, formatera SD-kort, systemkontroll, inkoppling, avstängning, se version.

”Change password”: Super user kan återställa lösenordet om du har  glömt det eller vill ändra det. Använd ditt lösenord för att ändra din super user

Ändra operatörens inställningar samt sändarmail på GPRS på kamera MG883

Kameran är programmerad på Telia från början, både på SMS/MMS och SMTP (SURF)

För att ändra till andra operatörer på SMS/MMS som t.e.x. Tele2 och Telenor kan man ändra detta med fjärrkontrollen direkt i kameran eller lägga in en TXT fil på SD kortet som finns att hämta här, se nedan

E-mail Server, Port & APN kan läggas in via fjärrkontrollen i kameran, men för att lägga in SendEmailAddr och SendEmailPassword måste detta göras via dator. Albecom har lagt in default E-mail & password som kan användas.

Kameran skapar ej denna TXT fil själv, felskrivet i manualen

1. Börja med att ta bort allt som finns på SD kortet, formatera gärna
  2. Skapa en gul mapp som heter GSM med stora bokstäver på SD kortet
  3. Klicka HÄR för att öppna och ladda ner filen ”MG883G-14M.TXT”
  4. (klicka högst upp i högra hörnet på den externa sidan för att ladda ner och spara filen)
  5. Lägg in filen ”MG883G-14M.TXT” i mappen GSM som du har skapat på SD kortet
  6. OBS! viktigt att man inte ändrar namnet på filen
  7. Dubbelklicka på filen MG883G-14M
  8. Kontrollera APN om det står Telia, Telenor eller Tele2, olika filer för olika operatörer
  9. I denna fil kan du även lägga in ditt mobilnummer under AdministratorNum= som kameran skall skicka kort till, t.e.x AdministratorNum=070123456 utan +46 och mellanslag
  10. Eller mailadress under ReceiveEmail1= som t.e.x. ReceiveEmail1=albecom@telia.com
  11. Det kan endast vara 1 mobil som kan APP styra kameran
  12. Punkt 7 och 8 kan även göras via fjärrkontrollen när SD kortet sitter i kameran
  13. Sätt sedan SD kortet i kameran och starta den i testläge.
  14. Efter ca 10 sekunder är det klart och inställningarna är ändrade
  15. Gå till MMS inställningar och tryck på OK, kontrollera APN om det står Telia, Telenor eller Tele2